Executive Coaching

Executive Coaching este să faci coaching cu ‘Executives’.

În cele din urmă, indiferent dacă faci coaching cu președintele unei țări (nu ar strica!), guvernanți la orice nivel, doctori, ingineri, antreprenori, milionari sau miliardari, sportivi, cosmonauți, femei casnice, studenți, pensionari, persoane divorțate, persoane cu handicap, șomeri, etc. etc. etc. fundamentul coaching-ului este același: ontologic.

Ca să dau un exemplu despre ce vreau să spun cu schimbarea de perspectivă („shift in perspective”):

  • dacă tu crezi că “vaca dă lapte”, aceasta este o percepție și te impactează în felul acțiunilor pe care le iei sau nu, și emoțiile pe care le ai sau nu;
  • dacă ești dispus/ă (un mare “dacă”) să renunți la noțiunea/perspectiva că “vaca dă lapte”, și vei lua perspectiva în care vaca “dă” doar balegă, TU fiind cel care ia laptele, pielea, carnea etc., acțiunile și emoțiile vor fi altele.

De exemplu: această a doua perspectivă poate determina că tu, în loc să plângi de foame, cobori de pe gard și te apuci să “mulgi vaca” să îți iei lapte.

Așa este și în viață: ai ceea ce iei, generezi, creezi, și nu ai ceea ce aștepți să se întâmple fără nici un efort din partea ta… “stând pe gard” și plângându-te, așteptând ceva… cândva… într-o zi, când o să vină……. o să se întâmple…

testimonial_Coaching_McCann

Life Coaching

Coaching-ul este o conversație, dar nu orice fel de conversație. Este o conversație care lasă cealaltă persoană într-un “alt spațiu”. “Alt spațiu” se întâmplă atunci când are loc un “shift” (schimbare) de percepție. Limitările pe care le avem în viața noastră se datorează percepțiilor. Ființele umane POT să își schimbe percepția. Nici o percepție nu este bună sau rea: sunt doar percepții care funcționează și percepții care nu funcționează: funcționează când primim ce ne dorim (ex. bucurie de viață, dragoste, putere, stimă de sine, a da putere altor oameni, a ne bucura de și a iubi munca pe care o facem, a fi productivi…) și nu funcționează când nu primim ce ne dorim.

Rezultatele sunt ale clientului și ele sunt direct corelate cu angajamentul și integritatea clientului în a lucra împreună cu coach-ul.

Persoanele care nu au angajament autentic să lucreze, nu ar trebui să apeleze la servicii de coaching.

De asemenea, nu poți să faci coaching din cărți sau urmărind mecanic liste de întrebări și clasificări de tot felul (care sunt doar informații conceptuale); dar chiar și aceste mijloace, în absența antrenamentului ontologic, pot să dea rezultate și, în timp, dacă (din nou, un mare “dacă”) coach-ul este autentic și angajat, poate învața să facă o muncă eficientă.

testimonial_Coaching_Daniela-Gheorghe